Sedan klockan 13:00 idag har Patrik Modiano varit min favoritförfattare hela mitt liv

Jag läser för lite. Vem gör inte det? Ändå ser jag mig som en person som läser, en som väljer några kapitel i en 600-sidig skildring av slaget vid Poltava framför tre avsnitt av brittiska The Office. Men det gör jag sällan.

Idag kl. 13:00 tillkännagavs årets nobelpristagare i litteratur. Han heter tydligen Patrik Modiano och har sedan dess varit min favoritförfattare hela mitt liv. Utmärkelsen var mycket välförtjänt, inte en dag för tidigt! Det är oftast så med just nobelpriser, det är alltid på tiden för just årets vinnare och hedersutmärkelsen mycket välförtjänt. Skönt att kommittén med sina ständiga sekreterare änligen tagit sitt förnuft till fånga. Allt annat hade varit ren och skär skandal.

Själv har jag hoppats på Modiano i många år, trots att jag varken känner till hans böcker eller ens hans namn. Verkligen kul för honom.

Grattis Putte!